Mcintosh, De modellen en benamingen

De twee top modellen van Mcintosh geïntegreerde versterkers

De Mcintosh MA 12000 een hybrid model

De Mcintosh MA 12000 geeft je het beste van alle werelden met de warme nuances van een vacuümbuisvoorversterker (of buizenvoorversterker zoals sommige van onze vrienden graag zeggen) gecombineerd met de snelheid en brute kracht van een solid-state versterker, state-of-the- art digitale audiomogelijkheden en voldoende analoge audio-aansluitingen voor vrijwel elk thuismuzieksysteem.

Mcintosh MA 9000, Ear Candy of Eye Candy?

In de Mcintosh MA9000 zijn nieuwe, krachtigere besturingsmicroprocessors gebruikt om de algehele systeemwerking te verbeteren. Sommige van de nieuwste circuitcomponenten van audiokwaliteit zijn ook gebruikt om de Mcintosh MA9000 het best mogelijke geluid te laten leveren. Met 300 watt per kanaal heeft de Mcintosh MA9000 voldoende vermogen om vrijwel alle luidsprekers naar behoren aan te sturen - en de befaamde McIntosh Autoformer™ garandeert dat uw luidsprekers altijd die volle 300 watt zullen ontvangen, ongeacht of ze een impedantie van 2, 4 of 8 ohm hebben.

Via deze link kan je ook een unboxing film zien van de Mcintosh MA9000 in onze winkel

Wat is Mcintosh Output Autoformer

De McIntosh Output Autoformer is een speciale transformator die door McIntosh in eigen huis is ontworpen en geproduceerd. Hierdoor kan de Mcintosh elk luidsprekertype worden gebruikt met een McIntosh-versterker en heeft het al het vermogen dat de versterker moet leveren. Alle andere versterkerontwerpen zullen zelfs geen vermogen hebben met verschillende luidsprekerontwerpen. McIntosh-versterkers met de output Autoformer™ leveren 'All the Power You Pay For', ongeacht het gekozen luidsprekertype.

 Wat zijn de verschillen tussen een Mcintosh Voorversterker,Mcintosh Eindversterker of Mcintosh geintegreerde versterker?

Mcintosh voorversterkers zijn controlecentra die van bron wisselen, het volume hoger en lager zetten en in sommige gevallen toonvorming mogelijk maken of bas- en hoge tonen harder of zachter zetten. Mcintosh versterkers zijn de 'spier' van het audiosysteem en versterken het kleine audiosignaal van de voorversterker tot een grote die de luidsprekers bedient en bepaalt hoe dynamisch het gereproduceerde geluid van het systeem in één unit is. Mcintosh geïntegreerde versterkers zijn modellen met één chassis die de functie van de voorversterker en eindversterker in één eenheid combineren.

WAT IS HET VERSCHIL TUSSEN MCINTOSH'S VACUUMMBUIS EN SOLID STATE GEAR?

Prestaties tussen vacuümbuis en solid-state (of transistor) versnelling zijn bijna identiek in technische specificaties. Veel gebruikers vragen om vacuümbuisunits die een licht klassiek "buis" of "warm" geluid geven aan de audiopresentatie. Mcintosh Buis- en solid-state-modellen kunnen worden gemengd en zullen allemaal samenwerken in een McIntosh-componentstereosysteem. Velen gebruiken nu gedownloade muziek als hun belangrijkste mediabron. De geluidskwaliteit van Mcintosh is altijd afhankelijk van de kwaliteit van de downloadbestanden en de interface van het muzieksysteem. McIntosh biedt de meest geavanceerde computer USB-interface in de meeste van onze voorversterkers en geïntegreerde versterkers die de audioprestaties maximaliseren.

GEBRUIKT MCINTOSH VU-METERS?

Precisie McIntosh-vermogensmeters maken het bewaken van de geluidsniveaubalans en het uitgangsniveau tussen de twee stereo- of vele meerkanaals luidsprekerkanalen mogelijk. Mcintosh Meters beschermen waardevolle luidsprekersystemen tegen schade zolang er niet meer watt wordt overschreden dan de luidsprekers aankunnen.

POWER GUARD

McIntosh ontworpen en gepatenteerd circuit dat luidsprekerclipping voorkomt. Foto-optica reageert in 1/1000ste van een seconde om het vermogen naar de luidspreker te regelen, waardoor de luidsprekers en de versterker worden beschermd. Een golfvormvergelijkingscircuit bewaakt continu zowel ingangs- als uitgangssignalen. Mcintosh Power Guard past het ingangsniveau dynamisch aan om clipping te voorkomen en tegelijkertijd hard klinkende vervorming te voorkomen.