Naim Muso 2 - De beste Airplay 2 Speaker

Naim Muso 2 is de beste all-in-one multiroom speaker

Naim Muso met bijzondere eigenschappen

Naim Mu-so 2e generatie is de opvolger van het meermaals bekroonde Naim Mu-so draadloze muzieksysteem, opnieuw ontworpen voor toonaangevende prestaties, functionaliteit en bruikbaarheid door onze experts hier in Salisbury, Engeland.

De Naim Muso is voorzien van Airplay 2, Bluetooth en Chromecast. Met deze functionaliteiten wordt een draadloze verbinding met je muziek mogelijk. Via Airplay 2 is het mogelijk muziek te streamen vanaf iPhone, iPad of iPod. Via Universal Plug ’n Play is het mogelijk om muziek te streamen van je pc, mac of netwerk in hoge resolutie. Ook TIDAL streaming service integratie voor een hoge geluidskwaliteit is mogelijk met de Naim Muso 2. Daarnaast biedt de Naim Muso v-Tuner iRadio, toegang tot internetradio en Spotify Connect aan. Verder horen onder de functionaliteiten van de Naim Muso speakers: USB om muziek te spelen vanaf niet alleen iPhone, iPad en iPod maar ook van MP3 spelers en zelfs USB-sticks, alsook een digitale opstische ingang voor het afspelen van muziek vanaf TV, CD-spelers of zelfs game consoles. Tot slot vormen de multiroom-muziekmogelijkheden één van de belangrijkste functionaliteiten van de Naim Muso 2. Hiedoor kan je verchillende Mu-So speakers in verschillende ruimtes gebruiken of kan je de Naim speakers zelf combineren met andere Airplay 2 speakers of zelffs met bvb. een Bluesound Node 2i streamer.

Naim Muso voor een multiroom-muziekervaring

Het Naim Streaming Platform
De kern van Mu-so 2e generatie is het muziekstreamingplatform van Naim, gedurende 3 jaar ontwikkeld door 25 ingenieurs  om de allerbeste prestaties te bieden, of je nu je eigen digitale muziekcollectie, een wereld van internetradio of muziekstreamingservices zoals TIDAL en Spotify speelt. Deze veelgeprezen innovatie is uniek te vinden in Naim-muziekstreamingproducten, zoals het Uniti-assortiment en toegewijde netwerkspelers, waaronder het £ 20.000 vlaggenschip ND 555.

Naim Muso heeft twee varianten beschikbaar in het gamma, de Naim Mu-So 2 en Naim Mu-So Qb 2. De 450 watt aan versterkervermogen van de Mu-so 2e generatie wordt vergezeld door verbeterde en sterk geoptimaliseerde luidsprekerdrivers - een gezamenlijk ontwikkelingsproject tussen de afdelingen Naim en Focal R&D. De Naim Mu-So 2 is met zijn twee actief aangestuurde basdrivers krachtiger dan zijn kleine broer en heeft ook een groter frequentiebereik. Omdat de Naim Mu-So 2 ook breder is en de tweeters verder uit elkaar kunnen geplaatst worden is het klankbeeld ook breder en de stereoweergave correcter. Bij de Naim Mu-So Qb 2 heeft men dit opgelost door de tweeters en midrange drivers onder een slimme hoek te plaatsen waardoor er toch een ruimtelijk effect kon gecreeërd worden, ondanks het eigenlijk een puntbron betreft. Door het toevoegen van twee passive basdrivers werd een lager frequentiebereik mogelijk gemaakt en is de oppervlakte van deze compacte Airplay 2 speaker maximaal benut.

Indien je reeds een Naim Mu-so 2 multiroom speaker hebt besteld dan delen we hier alvast een aantal handig tips:

Tip 1: First things first - Als je de Naim Audio-app nog niet hebt gedownload op je iOS- of Android-apparaat dan is dit een goed moment om dat te doen! Nadat de app is geïnstalleerd, opent u deze en selecteert u 'Nieuwe Mu-so toevoegen' waarna u de stappen ter installatie eenvoudigweg kan volgen. U zal al snel ontdekken dat de Naim app één van de meest gebruiksvriendelijke app's is!

Tip 2: Naim Mu-so is een draadloze speaker met internetradio en heeft vijf favoriete internetradiostations die standaard al zijn opgeslagen. U kunt eenvoudig de standaard iRadio-zenders vervangen door uw eigen vijf favorieten. Open de Naim Audio-app, selecteer iRadio en gebruik de zoekhulpmiddelen om een station af te spelen. Met een druk op het 'ster'-picrogram sla je jouw radiostation eenvoudig op in één van de vijf presets.

Raak nadien het 'ster'-pictogram aan op het Mu-so-aanraakscherm om elk station om de beurt te selecteren - aangegeven door een van de bovenste vijf verlichte displaysegmenten

Tip 3: Peronaliseer jouw Naim Mu-So 2 - Open het Naim app-instellingenmenu en selecteer ‘Andere instellingen’. Raak de optie ‘Kamernaam’ aan en overschrijf eenvoudig de standaardnaam naar een naam of ruimte naar keuze.

 

Tip 4: Als je het geluk hebt om meer dan één Naim Mu-so 2 of Naim Mu-So Qb te bezitten voor meerdere ruimtes dan kunnen beide dezelfde muziekbron afspelen - tegelijkertijd en perfect gesynchroniseerd. 

Als u audio van de ene Naim Mu-so naar de andere wilt afspelen dan raakt u het multiroom-pictogram van de app aan (rechtsonder in de app-weergave). Een menu met andere streamingproducten van Naim Audio op uw thuisnetwerk wordt geopend. Selecteer er één door het pictogram aan te raken en de audio wordt afgespeeld in multiroom. Groeps- en individuele volumeregeling is ook beschikbaar.

Tip 5: Als u een Spotify® Premium-abonnement heeft dan kunt u de Spotify® Connect-functie gebruiken om Spotify®-muziek op uw Mu-so af te spelen. Naim Mu-So is immers een draadloze speaker met Spotify en Ariplay 2. Open de Spotify®-app op uw mobiele apparaat en zoek onderaan het Spotify® Connect-pictogram. Als u op het pictogram tikt of klikt terwijl uw muziek wordt afgespeeld, worden alle 'beschikare apparaten' weergegeven en als uw Mu-so is verbonden met hetzelfde netwerk dan zal deze hier zichtbaar zijn!

 

Neem snel een kijkje naar het kwalitatieve hifi-aanbod bij Eglantier Hifi, online of in de winkel. In ons aanbod vind je onder meer Rega Planar 3Sennheiser koptelefoonBowers & WilkinsNaim Muso 2Naim Uniti AtomChord Mojo en de Bluesound Node 2i natuurlijk.