SONUS FABER BREIDT BEKROONDE LUMINA-COLLECTIE UIT MET TWEE NIEUWE MODELLEN

LuminaHomeTheaterSystem-Walnut.jpg

Vicenza, Italië (15 juni 2021) 

Sonus faber is verheugd om de uitbreiding van zijn veelgeprezen Lumina-collectie aan te kondigen met de toevoeging van twee modellen: de Lumina II en de Lumina V.

De eersteklas Lumina-modellen vertegenwoordigen een eenvoudige, uitgebalanceerde combinatie die de mogelijkheid biedt om zowel stereo- als meerkanaals te luisteren. De introductie van Lumina II en Lumina V is bedoeld om een nog breder publiek te bedienen met de behoefte aan meer volume, vooral in relatie tot grotere omgevingen.

De Lumina-collectie van Sonus faber werd voor het eerst op de markt gebracht in september 2020 en belichaamt de geschiedenis en de geest van Sonus faber. Hoewel Lumina gelanceerd werd tijdens een moeilijk en ongekend jaar, wil Lumina de wereld verbinden door middel van gedeelde ervaring met geluid, en luisteraars een complete zintuiglijke ervaring bieden met de Voice of Sonus faber.

De nieuwe Lumina-modellen behouden de eenvoud van het ontwerp van de vorige modellen, waarbij de minimalistische esthetiek elk detail zowel visueel als akoestisch aantrekkelijk maakt. Het meerlaags hout van de frontplaat is verkrijgbaar in drie afwerkingen: matte houtafwerkingen Walnut en Wenge met esdoorn inleg en het klassieke Piano Black. De kast is uitgevoerd in zwart leer, trouw aan de traditionele productlijn van Sonus faber.

De Lumina II is de tweede boekenplankspeaker in de collectie, naast de Lumina I, met een groter volume en 150 mm mid-woofer. De Lumina II heeft een compact en veelzijdig ontwerp dat perfect is voor plaatsing in een boekenkast of rek of kan op een standaard worden geplaatst als de achterste surround  kanalen in een thuisbioscoopsysteem.

De Lumina II verrijkt het assortiment tweewegluidsprekers in de Lumina-familie en biedt een perfecte oplossing voor een klein systeem, terwijl het ook in staat is om elke kamer met geluid te vullen.

 

De Lumina V is het nieuwe vlaggenschip van de collectie. Het nieuwe drieweg vloermodel is rijk aan nieuwe elektro-akoestische oplossingen:

Luitvormige mid-hi interne kamer

De interne midden-hoog behuizing is ontworpen met de iconische luitvorm, een uniek kenmerk gecreëerd door Sonus faber en het belangrijkste kenmerk van het merk sinds de oprichting in de jaren negentig.

Deze functie is in staat om de structurele stijfheid en de akoestische prestaties van het middenbereik te maximaliseren en tegelijkertijd staande golven binnen het akoestische belastingsvolume te verminderen.

Hybride IFF Crossover - Paracross TopologyTM

Het midden- hoog crossover-netwerk "Hybrid IFF - Paracross Solution"-reeks combineert Interactive Fusion Filtering, voor het eerst geïntroduceerd in de Maxima Amator, met de Paracross TopologyTM, waarbij reactieve componenten (condensatoren en inductoren/spoelen) op de negatieve rail van het circuit worden geplaatst . De voordelen zijn onder meer een vermindering van de EMF (Electro Motive Force) van de drivers, waardoor ze op een maximaal onderling verbonden en organische manier kunnen werken, en een verlaging van de crossover-gevoeligheid voor radiofrequenties, waardoor de geluidsdefinitie verder wordt verbeterd.

Door meer nadruk en inhoud te geven aan actiescènes, dialogen en soundtracks, past Lumina perfect bij de Gravis-subwoofermodellen I, II en III, die zijn voorzien van bijpassende afwerkingen en materialen.

Voor degenen die hun luisterruimte willen optimaliseren, is de Palladio-collectie de ideale toevoeging.

Lumina, Gravis en Palladio bieden eindeloze mogelijkheden die resulteren in een natuurlijke geluidservaring door een strak en mooi design.