Inbouwluidspreker als hedendaagse kwalitatieve geluidsinstallatie

Topkwaliteit bij Eglantier

Hoe een inbouwluidspreker werkt

Hoe werkt een inbouwluidspreker nu precies? Luidsprekers bevatten drivers die vibreren na een elektrisch audiosignaal en zo akoestische geluidsgolven produceren. Wanneer een speaker meerdere drivers bevat, produceren deze elk een specifieke frequentie.

De beste inbouwluidsprekers in een ruim aanbod

Het gamma inbouwluidsprekers is heel ruim en gevarieerd. De keuze van luidspreker wordt hierbij onder meer bepaald door de specificaties en het doel. We bespreken daarom enkele specificaties om een goed beeld te geven over de verschillende mogelijkheden.

Een inbouwluidspreker vormt een stijlvolle oplossing voor wie op zoek is naar een kwalitatieve geluidsinstallatie aangepast aan de ruimte. Maar naast een propere en presentabele geluidsoplossing, bieden de hedendaags inbouwluidsprekers dus ook kwaliteit. Waar deze speakers ooit een achterstand hadden op gebied van geluidskwaliteit is dit intussen ruimschoots ingehaald.

Inbouwluidsprekers met een overzicht aan specificaties

Inbouwluidspreker prestatie

De prestatie van een inbouwluidspreker wordt bepaald door het frequentiebereik. Dit wordt uitgedrukt in hertz en kilohertz. De mens kan frequenties horen tussen 20 Hz tot 20KHz. Inbouwluidsprekers zijn in staat een volledig frequentiebereik weer te geven binnen het hoorbaar spectrum tot zelfs daarboven. 

Inbouwluidspreker tweeter

Tweeters geven de hoogste frequenties weer, woofers de laagste frequenties. Sommige inbouwluidsprekers beschikken over een kantelbare tweeter die de hoge frequenties rechtstreeks naar de luisterpositie richt. Voor een hoge tonenbereik kan de inbouwluidspreker voor plafond uitgerust zijn met een draaibare Nautilus swirl-belaste aluminium dome-tweeter.

 

Inbouwluidspreker impedantie

Daarnaast kan je ook best rekening houden met de nominale impedantie. Hoe lager de impedantie, hoe meer vermogen de inbouwluidspreker kan halen van de versterker. Het is daarom van belang dat de impedantie van de luidspreker overeenkomt met de mogelijkheden van de versterker. De meeste inbouwluidsprekers hebben een impedantie van 4 tot 8 ohm.

Extreme omstandigheden

Met IP66 classificatie is een inbouwluidspreker geschikt voor gebruik in extreme omstandigheden. Zo is de inbouwluidspreker met dergelijke classificatie bestand tegen extreme temperaturen en contact met water. En zo blijft de inbouwluidspreker goed geluid geven, ongeacht de omstandigheden.

Overige specificaties van de inbouwluidspreker kunnen zijn: de luidspreker configuratie, het frequentie bereik, de gevoeligheid 1W/1m, het versterker vermogen, de inbouwdiameter, de inbouwdiepte en het gewicht. Kom langs bij Eglantier en ontdek er de diverse mogelijkheden. Wij staan je met plezier bij met professioneel advies zodat je vast en zeker de juiste keuze maakt. Bekijk alvast ons kwalitatief aanbod Bower & Wilkins inbouwluidsprekers en Dali inbouwluidsprekers. Reken op het vakkundige advies van het team van Eglantier Hifi. Zo helpen wij u graag verder de juiste draadloze speakers en inbouwluidsprekers te kiezen voor het creëren van een multiroom-muzieksysteem. Wil je een professionele platenspeler kopen of misschien wel de beste draadloze koptelefoon kopen, dan kan je daarvoor ook bij ons terecht.