Kef - 50 jaar innovatie

Het bedrijf werd in 1961 opgericht door Raymond Cooke OBE (1925–1995). Het hoofdkantoor was eerst gevestigd op het terrein van Kent Engineering & Foundry (hier komt de naam KEF vandaan) – een metaalverwerkend bedrijf aan de oevers van de Medway rivier, nabij Maidstone in Kent. Cooke, een voormalig BBC Electrical Engineer, wilde graag met nieuwe materialen en technologieën experimenteren voor het creëren van producten met superieure akoestische kwaliteit, die opnamen even natuurlijk kon weergeven als de oorspronkelijke uitvoering. Vanaf het begin was de baanbrekende creativiteit van KEF luidsprekers onbetwistbaar, en audiofielen wereldwijd hebben al enige decennia bewondering voor KEF’s innovatieve en hoogwaardige luidsprekers.50 jaar later werd vanuit deze filosofie de legendarische KEF LS50 en zijn draadloze opvolgers ontwikkeld.

Geef uw muziek de ruimte die het verdient

LS50 Wireless plukt de vruchten van bijna zestig jaar aan KEF-ervaring in akoestiek onderzoek en ontwerp. De bekroning van dit werk is de karakteristieke Uni-Q driver array. Deze levert een prachtig natuurlijk geluid ongeacht voor het gehele publiek in de kamer. De motor voor de Uni-Q bestaat uit de perfect gematchte elektronica die ervoor zorgt dat elk detail en elke nuance opnieuw wordt gecreëerd, waardoor de luisteraar het gevoel krijgt dat hij de muziek live hoort.

Recent werd de LSX nog toegevoegd aan het gamma, een compact, draadloos stereo luidsprekerpaar - uniek in zijn soort. Het gemak en de connectiviteit van draadloos. De emotie en detail van echte stereo in hoge resolutie. En dit alles vanuit een compact systeem dat vrijwel overal past. De KEF LSX is hét luidsprekersysteem voor de manier waarop we vandaag de dag naar muziek luisteren.

Beautiful by Design - KEF R-reeks

De nieuwe KEF R-reeks is vanaf de grond af volledig opnieuw ontworpen. Tientallen jaren ervaring en KEF's ongebreidelde passie voor muziek komen samen in de nieuwe R-reeks. Door innovaties uit de Reference-reeks te combineren met op maat gemaakte technologieën, levert de nieuwe R-reeks meer details, dieper inzicht en grotere opwinding.

Vorm volgt functie in KEF-luidsprekers. Terwijl de R-reeks wordt dedefinieerd door zijn akoestiek, zijn alle bevestigingen verborgen. Bijgevolg is alles wat je ziet een mooie, nette buitenkant. Een primeur binnen hifi is het microvezel grilleontwerp. Deze ziet er niet alleen mooi uit, maar heeft ook een verwaarloosbaar effect op de prestaties. De R-reeks wordt geleverd in twee slanke glanzende afwerkingen of een klassiek houtfineer. Deze laatste  heeft een ongekend mooie afwerking die zeker het bekijken waard is!


KEF