Chord Electronics

Ervaar de compromisloze wereld van Chord Electronics: hi-fi volledig ontworpen, ontwikkeld en geproduceerd in Groot-Brittannië. Je ontdekkingsreis begint hier.

Ontdek aanbod Chord Electronics

Kwaliteit naar luchtvaart normen

Chord Electronics heeft zijn roots in de luchtvaartwereld, waar techniek onbeperkt beschikbaar was en heeft geleid tot compromisloze normen. Dit concept ontworpen door bedrijfseigenaar John Franks heeft mede de filosofie bepaald sinds de oprichting van het bedrijf in 1989. De eerste versterkers werden geleverd aan de BBC, gevolgd door toonaangevende studio's zoals Abbey Road, Sony Music (New York) en later, The Royal Opera House.

Chord Electronics' reputatie binnen de professionele wereld genereerde de vraag naar een binnenlands assortiment dat de ontwerp-, engineering- en bouwnormen omvatte die van de beste pro-apparatuur werden geëist. Tegenwoordig past men gepatenteerde technologieën toe op al de door British gemaakte producten en levert men met trots de audioprestaties van studiokwaliteit over het hele particuliere Chord-assortiment.

Ingenieus versterkerontwerp maakt Chord Electronics uniek

Het hart van elke versterker is de voedingseenheid (PSU), die de netspanning verandert in veilige spanningen die de versterker kan gebruiken. Alle Chord-versterkers zijn ontworpen rond geavanceerde 'hoogfrequente' voedingstechnologie, oorspronkelijk ontwikkeld voor gebruik in lucht- en ruimtevaart, telecommunicatie en gegevensverwerking, waar kwaliteit en kracht nodig zijn, maar in een zeer ruimtebesparend ontwerp. 

Het kostte John Franks, oprichter en hoofdontwerper, ongeveer tien jaar doorzettingsvermogen en innovatieve engineering om de problemen van de componenten van het eerste stroomapparaat en de bijbehorende technieken te overwinnen voordat een echt hoogwaardig en compact product kon worden ontwikkeld.

Waarom Chord Electronics?

Dankzij de hoge normen en vereiste om compacte componenten te voorzien in de luchtvaart, slaagde Chord Electronics er in top producten zoals de Mojo, Qutest en Hugo TT2 te ontwikkelen. Het zijn stuk voor stuk winnaars van verschillende reviews en vergelijkende tests en lijken een abonnement te hebben op de 5-sterren reviews en awards van What Hi-Fi?

Mojo - De ultieme draagbare DAC/hoofdtelefoonversterker

Eén van deze knappe, ingenieuze producten is de alom geprezen Chord Mojo.

Mojo is de ultieme draagbare DAC / hoofdtelefoonversterker waarmee je de geluidskwaliteit van je hoofdtelefoon drastisch verbetert - waar dan ook. U kan Mojo koppelen aan uw smartphone, tablet, muziekspeler, pc, Mac of bijna alles dat audio-uitvoer via USB, Optical of Coax toestaat. Het belangrijkste is dat je tot acht uur aan muziek kunt afspelen, ook onderweg, wat betekent dat je nooit zonder je favoriete muziek moet reizen. Deze DAC is reeds meermaals in de prijzen gevallen en werd door What Hifi? en EISA bekroond tot beste DAC.

Mojo is in Engeland ontworpen en gebouwd is met alleen de beste componenten, met behulp van 's werelds meest geavanceerde machines. Met een solide CNC-behuizing van aluminium en met leuke LED-indicatoren, kunt u er zeker van zijn dat Mojo nog steeds de gerenommeerde betrouwbaarheid, de bouwkwaliteit van Chord Electronics behoudt en tankbestendige esthetiek. Maar wanneer je dit combineert met de nieuwste druppelloze FPGA DAC-technologie uit de Hugo-serie en Dave-producten, is Mojo een onverslaanbaar apparaat van zakformaat dat Hugo-prestaties biedt voor een fractie van de prijs.

In combinatie met de Poly maak je de Mojo helemaal draadloos en stream je je favoriete muziek van op je smartphone via Airplay of Bluetooth!

Qutest - De schattigste DAC

Qutest is een ander voorbeeld van een compact product van Chord Electronics die in kwaliteit niet moet onderdoen voor zijn grotere tegenhangers. Om die reden heeft hij een vaste plaats bij demonstraties in onze showroom veroverd. Deze 'pure' DAC (hij bevat immers geen hoofdtelefoonversterking of oplaadbare batterijen zoals sommige van zijn reeks stablemates) is ontworpen om de geluidskwaliteit van uw digitale bronnen gekoppeld aan uw hifi-installatie thuis te verbeteren. Het is de nieuwste evolutie van Chord’s meest betaalbare stand-alone DAC. Deze is gebaseerd op de bekroonde FPGA-technologie die is ontwikkeld voor de toonaangevende Hugo, waardoor zijn technische en akoestische prestaties gegarandeerd zijn. Met een galvanisch geïsoleerde USB-B, optische en coaxiale digitale ingang is deze DAC perfect uitgerust om de voordelen van de digitale technologie naar een breed scala aan aangesloten apparaten te brengen.

Chord Electronics Hugo TT2 alles-kunner

Spreken over een alles-kunner nemen we niet licht op, de Chord Electronics Hugo TT2 is in de eerste plaats een referentie binnen de hifi-wereld als DAC (digitaal-naar-analoog convertor), maar is daarnaast ook een extreem goede hoofdtelefoonversterker én pré-amp voorversterker. Verder ontvangt hij ook nog eens Bluetooth AptX waardoor deze ook nog eens de titel van streamer mag dragen.

De TT2 is dus veel dingen, maar in de eerste plaats is het een uiterst hoogwaardige DAC met vele aansluitmogelijkheden. Er USB om rechtstreeks een PC aan te sluiten, een paar optische ingangen voor digitale bronnen en twee coaxiale BNC-connectoren die kunnen gebruikt voor signalen tot 24-bit / 768kHz. Deze DAC heeft ook de typische Chord filteropties aan boord, die de presentatie enigszins wijzigen en een stapsgewijze keuze bieden tussen pure neutraliteit en een iets warmere presentatie met een hoge afrondingsfrequentie.

Van hoofdtelefoon outputs zijn de uitgangsimpedanties instelbaar. Een uitgangsimpedantie van 45 milliohms, betekent een superstille output, zelfs op de meest gevoelige IEM's of in-ear-monitors.  Bij hoge versterking staat een maximum van 9,4 V tot uw beschikking en bij lage versterking een maximum van 3,3 V. Bij 9,4V stelt de Hugo TT2 de moeilijkst aanstuurbare hoofdtelefoons in staat tot ongekende prestaties. Ik ken geen enkele hoofdtelefoon die de Hugo TT 2 kan niet moeiteloos kan aansturen. 

TToby, compacte krachtpatser

Het TToby-assortiment lijkt qua afmetingen op het eerst gezicht misschien uitermate geschikt voor compacte woonomgevingen, maar laat u niet voor de misleiden. Met vergelijkbare legendarische versterking afgeleid van ons SPM-assortiment, doet TToby geen concessies aan vermogen of biedt het u de zuiverste audio-ervaring die mogelijk is.
De TToby is ontworpen als aanvulling op de desktop-DAC / hoofdtelefoonversterker, de Hugo TT 2 en deelt dezelfde compacte vormfactor als zijn soulmate. De combinatie van Hugo TT 2 en TToby biedt een hifi-systeem van de allerhoogste kwaliteit, met desktopafmetingen en een ruimtebesparende voetafdruk. Ondanks zijn grootte, zet de TToby nieuwe normen voor kleine versterkers en profiteert hij ten volle van de eigen versterkingstechnologie en ontwerpkennis die we van Chord Electronics gewoon zijn.