Meze Audio

Meze Audio-hoofdtelefoons belichamen de klassieke waarden van helderheid, balans en harmonie. Dit is geen trend en het is niet de bedoeling dat het slechts voor een seizoen blijft. Dit zijn klassiekers.

Ontdek aanbod Meze Audio

De geboorte van de Meze 99 Classics en Empyrean hoofdtelefoons

Bij Meze begon het allemaal toen Antonio Meze op zoek was naar een hoofdtelefoon waarmee hij zich kon identificeren, net zoals hij zich verbonden voelde met zijn Fender Stratocaster-gitaar. Een object om zijn passie voor muziek in te steken. Een object vol persoonlijkheid en leven, waarin ook de kenmerken van hoogwaardige technologie zijn verwerkt. Een visie die zou leiden tot de ontwikkeling van de 99 Neo, 99 Classics en de High-End Empyrean hoofdtelefoons.

Meze Audio is opgericht in 2011 in Baia Mare, Roemenië. Ze zijn klein begonnen met het verwerven van kennis door te experimenteren met onderdelen die al op de markt zijn, te zoeken en te onderzoeken naar de juiste materialen en technische oplossingen in de zoektocht naar het perfecte geluid en gevoel. Hun doorbraakjaar was 2015, toen na vele jaren van ontwikkeling de 99 Classics werden gelanceerd. Ze blijven prijzen en nominaties ontvangen die de verwachtingen van iedereen overtreffen. Vandaagworden alle Meze modellen, koptelefoons en oortelefoons, vanaf nul af in eigen beheer ontwikkeld, in de geest van onze oorspronkelijke 'compromisloze' visie.

Hoofdtelefoon uit hout

Het gebruik van hout als materiaal om de Meze Classics hoofdtelefoons mee te produceren is geen evidente keuze. Het is een duur materiaal welk vrij moeilijk is om te bewerken, vergeleken met bijvoorbeeld kunststof. Maar hout heeft een aantal eigenschappen die perfect in de visie van Meze passen die andere materialen niet kunnen bieden.
Geluid en hout zijn al eeuwen verbonden, we maken niet voor niets luidsprekers ook uit hout. Het gebruikte walnoot was echter niet enkel de eerste keuze vanwege zijn geluidskwaliteiten. Ja, het materiaal helpt een beetje bij het verkrijgen van de gewenste geluidssignatuur, maar het effect is vrij klein bij deze hoofdtelefoonafmetingen. Het materiaal moest de warmte en charme van het luisteren naar muziek weerspiegelen en de hoofdtelefoons moesten dus lekker warm aanvoelen als je hem oppakt. Er is ook iets unieks voor elk stuk van deze product, omdat de verschillende houtpatronen elk paar uniek maken en ze van elkaar onderscheiden. Een houten paar ziet er niet alleen goed uit en voelt goed aan.

Het doel van deze hoofdtelefoons is dat ze de kwaliteit van je leven verhogen, slechts een beetje, maar toch elke keer wanneer je ze gebruikt, ziet en aanraakt. 

Meze 99 Classics - Eerlijk ontwerp

Het doel bij de ontwikkeling van de Meze 99 Classics was om een soort luisterervaring te bereiken die deuren zou openen voor de nieuwkomer-audioliefhebbers, om meer mensen kennis te laten maken met de wereld van hoge geluidskwaliteit via een premium hoofdtelefoon tegen een redelijke prijs. Maar bovenal was het om een koptelefoon met ziel te maken.


Maar hoe krijgt een hoofdtelefoon een 'ziel'? 

Toen industrieel ontwerper en eigenaar van Meze Audio, Antonio Meze, op pad ging om de Meze 99 Classics te creëren, begon hij met één idee: alle structurele componenten van de 99 Classics zichtbaar en aangenaam voor het oog en aanraking en nog steeds functioneel te houden.

Het idee was niet om kosten te besparen, maar om elk aspect van de 99 Classics in het zicht te houden, naakt als je wilt. Elke componenten dient een structureel doel, maar is tegelijk ook een leuk detail op de hoofdtelefoon. De 'aap' bevestigt de zachte hoofdsteun aan de verenstalen hoofdband, terwijl de 'trompet' het zwenksysteem bijeenhoudt dat verborgen zit in de houten oorschelp.

Zie deze componenten als verfraaide scharnieren op een barokke deur. De scharnieren hebben een functionele rol, maar ze vullen ook de rest van de constructie aan zonder dat ze misplaatst lijken.

De Meze 99 Classics heeft een ontwikkelingsproces van 2 jaar heeft ondergaan. In deze tijd heeft men geëxperimenteerd met verschillende vormen, maten, houtvarianten en materialen van de hoofdband. Maar het wachten was niet tevergeefs en heeft geleid tot een betaalbare hoofdtelefoon met een uniek design en hoogwaardige geluidskwaliteit.

Elke Meze 99 Classics hoofdtelefoon is uniek

Net als vingerafdrukken is houtnerf even uniek, waardoor elk paar Meze Headphones uniek is. U zult genieten van hoe ze in uw handen voelen. Stevig gebouwd en nauwkeurige montage. De oorschelpen zijn gemaakt met een gesatineerde houtnerf. Trek ze aan, leun achterover en geniet van je favoriete geluid van tokkelende snaren, vrolijke grooves of bonzende beats terwijl je er nog steeds stijlvol uitziet. 
De keuze van hout is van nature moeilijk. De rijke kleuren van walnoot vereisen het gebruik van luchtdroging, een lange en dure procedure. Het proces van het vormen van slechts één paar oorschelpen duurt 8 uur. Het hele proces van schuren, lakken en afwerken duurt 45 dagen. De houten onderdelen worden zorgvuldig geïnspecteerd en er mogen geen gebreken in de eindmontage komen.

Meze brengt het ontwerp van hoofdtelefoons naar een nieuw niveau door modern te combineren met een handgemaakt ontwerp, door natuurlijke materialen te gebruiken en zich te concentreren op het leveren van het beste premium geluid.