Thorens

Thorens staat al sinds 1883 bekend om haar innovatieve producten. Nu ontwerpt en produceert het in Duitsland gevestigde hifi-merk prachtige platenspelers en aanverwante elektronica die zelfs de meest veeleisende vinylliefhebber weten te bekoren

Ontdek aanbod Thorens

Een merk met een rijke geschiedenis

Geen enkel hifi-merk heeft zo'n lange en rijke geschiedenis als Thorens. Sinds de oprichting van het merk in 1883 staat het merk voor (Zwitserse) precisie en sinds de jaren vijftig is Thorens niet meer weg te denken uit de huiskamers van muziekliefhebbers wereldwijd. Het merk heeft zich toegespitst op het ontwerpen en produceren van platenspelers en aanverwante consumentenelektronica. Thorens is al heel lang verantwoordelijk voor de meest iconische analoge producten, die bijna stuk voor stuk een cultstatus hebben bereikt en vandaag de dag nog steeds populair zijn. Denk maar aan de Thorens TD 124/ 125 modellen, de fameuze 150- en 160-series met al hun afgeleiden en niet in de laatste plaats de iconische high end spelers uit de jaren zeventig en tachtig.

Thorens vandaag

Vandaag de dag heeft het enthousiaste en kundige team achter Thorens zich de taak gesteld om ook de muziekliefhebber met de voorkeur voor analoge weergave degelijke audioproducten te bieden, met een goede prijs-prestatieverhouding. Naast volautomatische platenspelers, biedt Thorens semi-automatische en volledig met de hand bediende draaitafels in elke klasse. Van betaalbaar en toch compleet tot in de uiterste regionen van echte high end audio. Maar stuk voor stuk met het unieke Thorens-DNA. Ofwel: het beste van de geschiedenis met de kennis en technieken van de 21ste eeuw. En daarmee bouwt Thorens nog steeds voort aan de toekomstige iconen op het gebied van analoge weergave.