Audiovector

In 1979 richtte Ole Klifoth Audiovector op met de wens om de perfecte luidspreker te maken voor de wereldwijde high-end markt. De visie van het bedrijf is nog steeds om hoogwaardige en natuurlijk klinkende luidsprekers te produceren voor muziekliefhebbers en audiofielen over de hele wereld. Mads Klifoth, CEO en eigenaar heeft een groot verlangen om dit unieke DNA en deze traditie in ere te houden. Audiovector-producten zijn handgemaakt van de beste materialen en met de hand geassembleerd met veel detail en zorg. Elke luidspreker wordt intern ontworpen, ontwikkeld en geproduceerd volgens uitzonderlijke normen. AUDIOVECTOR IS EEN FAMILIEBEDRIJF GEVESTIGD IN KOPENHAGEN, DENEMARKEN

Ontdek aanbod Audiovector

Audiovector een echt familie bedrijf uit Kopenhagen

OLE KLIFOTH


Audiovector werd in 1979 in Kopenhagen opgericht door Ole Klifoth. Daarvoor was Ole een fervent audio- en muziekliefhebber met goede ervaring in de hifi-wereld. Tijdens deze periode zei hij dat hij "de luidspreker van mijn dromen niet kon vinden, dus besloot ik hem zelf te bouwen". Dus startte hij Audiovector om er een te maken en te verkopen. Zijn visie voor dit nieuwe bedrijf was toen, en is nog steeds, om buitengewoon natuurlijk klinkende luidsprekers te produceren voor echte muziekliefhebbers. Audiovector genoot meteen een succesvolle start met de 'Trapez'-luidspreker, die werd gebouwd volgens de ideeën van Ole met betrekking tot lineaire dynamiek, lineaire fase en lage compressie - ideeën die nog steeds de ruggengraat vormen van de ontwerpfilosofie en het DNA van Audiovector.

Ole is een echtgenoot, vader en grootvader met een passie voor zelfgemaakt eten, Franse wijn en Duitse sportwagens. In het weekend vind je Ole in de keuken omringd door familie en vrienden, of in de tuin spelend met zijn kleinkinderen. Op 72-jarige leeftijd blijft hij een zeer actief en integraal lid van het Audiovector-team als R&D Manager.

Opvolging gegarandeerd bij Audiovector

MADS KLIFOTH


Mads is de zoon van Ole en is sinds 2015 verantwoordelijk voor de commerciële exploitatie van Audiovector. Mads is van jongs af aan geïnteresseerd in muziek en hifi en is al vele jaren op een bepaald niveau betrokken bij het familiebedrijf. Met een zakelijke achtergrond in vastgoed combineert Mads deze commerciële bedrijfservaring met zijn kennis van het unieke ‘familie-DNA’ van het bedrijf. Mads loopt voorop in veel aspecten van het bedrijf en heeft de wereldwijde distributie en het bedrijfsprofiel uitgebreid, zodat het bedrijf de afgelopen jaren zeer goed heeft gebloeid met een consistente bedrijfsgroei en een hogere omzet.

Mads is getrouwd met Stine en ze hebben een jonge zoon. Als hij geen tijd op kantoor doorbrengt, is hij druk bezig met zijn gezin, genietend van een glas wijn en onderzoek doen naar zijn favoriete passie en hobby, Zwitserse uurwerken. Het gezin woont ten noorden van Kopenhagen, dicht bij de Audiovector-fabriek en het hoofdkantoor.

Klink hier voor de unboxing video van de Audiovector R8