Deense luidsprekerfabrikant DALI onthult dynamisch duo hoofdtelefoons voor onderweg ...

Dali_DAY1_49918_Micha_v2.jpg

De manier waarop we vandaag naar muziek luisteren is radicaal veranderd sinds DALI werd opgericht in 1983. Hifi-systemen met hun afzonderlijke componenten waren ooit het middelpunt van onze muziekconsumptie. Voor de meesten mensen zijn mobieltjes nu de dominante en primaire muziekbron. Met dank aan mobiele telefoons en streamingdiensten luisteren we nu naar meer muziek dan ooit tevoren. 75% van alle muziekconsumptie gebeurt nu immers via mobiele telefoons en streamingdiensten.

"In essentie zijn hoofdtelefoons twee luidsprekers gemonteerd aan beide zijden van het hoofd" - Dali

Gloednieuwe High-End Hoofdtelefoons

Voor het eerst brengt de meermaals bekroonde luidsprekerfabrikant DALI een duo hoofdtelefoons op de markt en kan zo zijn 35 jaar ervaring in twee nieuwe modellen thuisbrengen: de DALI IO-4 en DALI IO-6.

De DALI IO-4 en DALI IO-6 zijn krachtige, draadloze, oplaadbare, over-ear hifi-hoofdtelefoons, met een gesloten ontwerp voor uitzonderlijke geluidskwaliteit en zijn gemaakt voor de moderne muziekliefhebber die ook onderweg comfortabel en in hoge kwaliteit van muziek wil genieten.

Beide modellen bevatten grote 50 mm-papiervezeld-drivers waar DALI in zijn luidsprekers bekend om staat. Met een geoptimaliseerd neodymium magneetsysteem voor minimale vervorming, minimaal kleuring en nauwkeurige dynamiek, connectiviteit via Bluetooth 4.0 AAC en aptX HD, Clear Voice Communication (CMC) voor oproepen en een extreem intuïtieve gebruikersinterface, heeft deze reeks alles aan boord om een erg succesvolle hoofdtelefoon te worden.

Audiocormfort

Een comfortabele, akoestische superieure afdichting over de oren is gegarandeerd dankzij oorkussens gemaakt van 'memory foam'. Dit zorgt voor perfecte akoestische prestaties, terwijl de afwerking van zacht synthetisch leder maximale duurzaamheid toevoegt. Naast het superieure draagcomforrt sluiten de oorkussen geluiden van buiten reeds erg goed af, waardoor zelfs de IO-4 zonder noise-cancellation deze storende geluiden erg goed afschermt!

Duurzaamheid

Hoofdtelefoons lijden een ongelooflijk zwaar leven en worden niet altijd met zorg behandeld. Ze worden meerdere keren per dag opgezet en afgehaald, verdraaid en verrokken, in en uit tassen gehaald en worden buiten gebruikt in regen en in wind. Bij vele hoofdtelefoons zijn storingen te wijten aan mechanische componenten die niet sterk genoeg ontworpen zijn om rigoureus gebruik in het echte leven te weerstaan. Dali heeft de IO-hoofdtelefoons daarom extreem duurzaam en robuust ontworpen. De DALI IO-hoofdtelefoon is voor écht gebruik ontworpen en zijn getest om alle uitdagingen aan te gaan.

Ontwerpverschillen

De IO-6 verschilt van de IO-4 door actieve ruis op te nemen annulering (ANC) die ook een ‘transparantie’ modus bevat. Door af te zien van ANC heeft de IO-4 een ongelooflijke batterijduur tot 60 uur. Vandaag brengen we steeds meer tijd door met pendelen naar het werk of met reizen. Al die tijd die we 'onderweg' doorbrengen, kan ook tijd worden om te doen wat we leuk vinden, of dat nu naar onze favoriete muziek luisteren of een geweldige film kijken is.

De DALI IO-hoofdtelefoon is bedoeld als de perfecte reisgenoot voor mensen die onderweg zijn.

Geluid voor de 21e eeuw

Hoofdtelefoon voor de veeleisende muziekliefhebber van vandaag, DALI's nieuwe IO-4 en IO-6 bieden de perfecte drie-eenheid van draagbaar geluid: comfort, kracht en prestatie. Stijlvol, slijtvast en met DALI-techniek aan de binnenin, waarom nog andere hoofdtelefoons overwegen?

Accesoires

De IO-6 wordt geleverd met een hoogwaardige reiskoffer ter bescherming van de hoofdtelefoon wanneer deze niet in gebruik is. De IO-4 wordt geleverd met een mooie string-tas voor handig opslag en bescherming van de hoofdtelefoon. Zowel DALI IO-4 als DALI IO-6 worden geleverd met een USB-C kabel voor opladen en gebruik van computeraudio, evenals een 3,5 mm jack-kabel voor aansluiting op traditionele audio bronnen.

Zowel DALI IO-4 als IO-6 zijn verkrijgbaar in twee kleuren: Iron Black en Caramel White.