English Electric 8Switch, de netwerk switch voor uw streamer!

49579356537_0d08e10d39_k.jpg

Tijdens de afgelopen 2020 editie van de Bristol Hifi Show introduceerde The Chord Company, de bekende Britse fabrikant van audio bekabeling een nieuw submerk genaamd English Electric. Het eerste product van English Electric is nu zeer binnenkort leverbaar, een audiofiele switch die enkel en alleen is ontwikkeld om het beste te halen uit uw geluidsapparatuur met netwerkaansluiting.

De 8Switch

De English Electric 8Switch is een 8-poort Gigabit Streaming Switch waarbij extra zorg is uitgegaan aan kritieke punten. Intern is er aandacht uitgegaan naar laag- en hoogfrequente noise isolatie en de interne klok. De 8Switch maakt gebruik van een op maat gemaakte TCXO (Temperature Compensation Crystal Oscillator) met een nauwkeurigheid van 0,1ppm – Een veel betere waarde dan regulier kristallen, dit zorgt voor een stabielere data transmissie en een afname van jitter. Een EMI absorber zorgt ervoor dat elektromagnetische interferentie verder wordt gereduceerd. De betere prestaties, aanpak van (elektro)mechanische invloeden en de verlaging van jitter (90% minder!) zorgen voor een stap vooruit in geluidskwaliteit in vergelijk met normale switches. Tijdens de demonstraties op de Bristol Show heeft The Chord Company diverse positieve reacties mogen ontvangen, binnenkort kan iedereen in de Benelux dit product ontdekken.

Behuizing en voeding

De behuizing van de 8Switch heeft uiteraard ook meer aandacht gekregen dan een normale switch. Het kastwerk is gemaakt van aluminium en zorgt voor een goede afscherming van mechanische en elektrische beïnvloeding. De voeten zorgen ervoor dat er een mechanische ontkoppeling is met de ondergrond.
De medical-grade voeding is ontworpen om elektrische noise te reduceren en voorkomt dat onregelmatigheden in het stroomnet de switch kunnen beïnvloeden. De 8Switch wordt standaard geleverd met een hoogwaardige The Chord Company C-Stream 0,75m netwerkkabel t.w.v. 50 euro om goede prestaties te garanderen. Bij de streaming liefhebbers staat de Audioquest Vodka RJ/E er om bekend de hoogste geluidskwaliteiten de kunnen weergeven voor de meest gebruikte Bluesound Node 2i of de High-End streamers zoals de Naim NDX2 of de Naim Uniti Atom of andere Naim Uniti-producten.

Waarom een betere switch?

De kabels van The Chord Company staan bekend om hun signaal integriteit tussen audio componenten, een ketting is zo sterk als de zwakste schakel. Daarom is het belangrijk om de hele keten onder de loep te nemen. Tot op heden was er weinig aandacht voor de apparatuur die het netwerksignaal distribueert naar hi-fi apparatuur. Normaliter maakt men gebruik van apparatuur verkrijgbaar uit de computer branche, een industrie waar prijs belangrijker is dan kwaliteit. Zoals we vaker hebben gezien kunnen kleine invloeden, grote effecten hebben op de geluidskwaliteit.

Prijs en beschikbaarheid

De English Electric 8Switch zal beperkt verkrijgbaar zijn vanaf eind mei voor de verkoopprijs van €499.