Sonus faber

Voortgekomen uit een kleine ambachtelijke werkplaats in de heuvels van Noord Italië is Sonus faber al meer dan 37 jaar bewezen technieken aan het verfijnen en gebruiken ze tegenwoordig de modernste technieken voor hun luidspreker ontwerpen. De focus ligt op het creëren van een emotionele en natuurlijke ervaring. Volkomen vrij van luistermoeheid zijn Sonus faber luidsprekers wereldwijd beroemd om hun fysieke en sonische schoonheid.  

Ontdek aanbod Sonus faber

Overzichtelijk gamma, duidelijke stappen in kwaliteit

Het Sonus faber-gamma is bijzonder overzichtelijk en transparant, zodoende er een Sonus faber luidsprekers is naar ieders wens. Zowel voor high-end gebruikers als voor zij die voor eerst de kwaliteit van hifi willen ervaren is er een model beschikbaar. De prijsverschillen in de diverse modellen worden verantwoord door de hoorbare verschillen in geluidskwaliteit en door het steeds nauwkeuriger weergeven van de muziek verborgen in de groeven van uw plaat. Verschillende verbeteringen worden gemaakt bij overstap naar een hoger model. De modellen Lumina, Sonetto en Olympica Nova zijn demo klaar bij Eglantier Hifi

Al deze verschillen zijn uiteraard in onze showroom te bekijken en te beluisteren!

Bekijk hier in een overzicht de technologien verschillen tussen de meest populaire modellen van Sonus faber

Kern technologien

D.A.D. - DAMPED APEX DOME™

Het is een lokale demping van de apex van een zijden zachte dome-tweeter om dit anti-fasegedrag in dit gebied te voorkomen. In een standaard softdome-tweeter is het anti-fasegedrag van de apex verantwoordelijk voor de vroege roll-off van hoge frequenties. DAD-tweeter zorgt voor een betere weergave van hoge frequenties.

PARACROSS TOPOLOGY™

Het is een "semi-gebalanceerd" crossover-ontwerpcircuit, waarbij sommige reactieve componenten (condensatoren en inductoren/spoelen) op de negatieve rail van het circuit worden geplaatst.
Het crossover-ontwerp is minder gevoelig voor radiofrequenties en zorgt voor een betere definitie.