Rega

Rega is al meer dan 40 jaar een authoriteit in het bouwen van platenspelers en hifi componenten. Deze producten worden nog steeds in Essex (UK) met de hand vervaardigd. Maandelijks produceert Rega meer dan 2000 platenspelers volgens de hoogste standaarden en op basis van eigen ontwikkelde technologieën. 

Ontdek aanbod Rega

Overzichtelijk gamma, duidelijke stappen in kwaliteit

Het Rega-gamma is bijzonder overzichtelijk en transparant, zodoende er een Rega platenspeler is naar ieders wens. Zowel voor high-end gebruikers als voor zij die voor eerst de kwaliteit van vinyl willen ervaren is er een model beschikbaar. De prijsverschillen in de diverse modellen worden verantwoord door de hoorbare verschillen in geluidskwaliteit en door het steeds nauwkeuriger weergeven van de muziek verborgen in de groeven van uw plaat. Verschillende verbeteringen worden gemaakt bij overstap naar een hoger model. Binnen slecht zeven verschillende Rega-modellen worden oa. de arm en de cel, de plateau en motor, tot de plint en de aansluitkabel  in overzichtelijke stappen verbeterd wanneer u in het gamma van de Planar 1 tot Planar 10 klimt.

Al deze verschillen zijn uiteraard in onze showroom te bekijken en te beluisteren!


Bekijk hier in een overzicht de grootste verschillen tussen de meest populaire Rega Planar 2 en Rega Planar 3...

Rega Planar 1 - Een platenspeler voor iedereen

Met de Planar 1 maakt Rega het afspelen van uw favoriete muziek op vinyl mogelijk voor iedereen. U speelt slechts sporadisch een plaatje of zet de eerste stappen in het gebruik van vinyl? Met de Planar 1 koopt u de kwaliteit en knowhow van Rega voor een zacht prijsje!

Dankzij de ingebouwde phono voorversterker wordt de Planar 1 Plus nu nog makkelijker in gebruik. Met een aanvoudige signaalkabel sluit u hem rechtstreeks aan op uw versterker of actieve luidspreker. Op die manier sluit de Rega Planar 1 Plus perfect aan bij de moderne multiroom systemen van Sonos en Bluesound!

Rega Planar 2 - Design voor een prijsje

De eerste versie van Planar 2 werd in 1976 geïntroduceerd, recent werd het model opnieuw gelanceerd en lijkt het actueler dan ooit. Deze Rega platenspeler heeft een aantal gemeenschappelijke kenmerken met Planar 3 met geweldige prestaties voor een onverslaanbare prijs. Voor een uitgebreidere uiteenzetting over de gelijkenissen verwijzen wij graag naar onze specifieke pagina over Rega Planar 2 vs. Rega Planar 3.

De RB220 toonarm heeft een volledig gegoten armbuis die, in combinatie met ultralage wrijving en maximale mechanische stabiliteit, zorgt voor optimale werkomstandigheden voor de pick-up. Het unieke ontwerp van de lager van de toonarm zorgt voor automatische aanpassing van de zijwaartse druk.

Een lichter en stabieler stabiel acryl gelamineerd chassis produceert minder resonanties en lagere energieopslag. Nieuwe voeten dragen bij aan minder trillingen en betere isolatie.

Rega Planar 2 wordt geleverd met de Rega Carbon naald en deze combinatie heeft een briljante ontvangst gekregen in de hifi-pers met onder andere een 5-sterren-review in What Hi-Fi? en deze mooie woorden van Hi-Fi World: "UITSTEKEND - één van de beste. Een competente en muzikaal coherent klinkende platenspeler met een onverstoorbaar karakter."

De platenspeler is ontwikkeld en met de hand geproduceerd in Engeland zoals alle Rega platenspelers welk zorgt voor een extra goede kwaliteit en ontwerpnauwkeurigheid.

Rega Planar 3 met High-End technologie

De Rega Planar 3 platenspeler is een begrip in de hifi-wereld met een geschiedenis die reeds decenia terug gaat. Geen enkele andere platenspeler wist de hifisector zo te domineren als de Rega Planar 3. De originele Rega Planar 3 platenspeler kwam eind de jaren ’70 op de markt. Met de daarop volgende updates wist de Rega Planar 3 jaar na jaar zijn positie als beste platenspeler op de markt te verstevigen. De nieuwste versie maakt de Rega Planar 3 nog mooier en de geluidskwaliteit is nog helderder dan voorheen, met meer transparantie en detail. Deze legendarisch platenspeler biedt naar onze mening de beste prijs/kwaliteit en verdient daarom deze specifieke Rega Planar 3 Elys 2 pagina.